KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ

KANTİN ÇALIŞANLARINA GIDA HİJYENİ ve ÇÖLYAK EĞİTİMİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi,  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  İl Sağlık Müdürlüğü ve Kantinciler Derneği'nin organizasyonu ile Meram Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda  İlimiz, kantin işletmecilerine ve çalışanlarına gıda hijyeni ve çölyak konularında eğitim semineri verildi. Kantinciler Derneği Başkanı Ethem Tartan "Kantinciler olarak kantinlerde satılan gıdaların tarihlerine çok dikkat edilmesi gerektiğini Mevzuata uygun olmayan gıdaların satılmamasını ve tüm kantin çalışanlarının hijyen kurallarına uyması gerektiğini" söyledi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halim Yıldız "Kantin, yemekhane, çay ocağı ve diğer gıda işletmelerinin kurumlarımızın uzman personelleri tarafından periyodik olarak kontrol edildiklerini, burada alınan eğitim sonucunda, denetimler esnasında istenen eğitime katılım belgesinin katılımcılara verileceğini; okullardaki çocukların kendi çocuklarımız olduğunu, kendi çocuklarımızın yemesine rıza göstermeyeceğimiz hiçbir gıdayı, okullardaki öğrencilerimize yedirtmememiz gerektiğini" söyledi.  Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğünün, eğitmenleri tarafından kantin işletmecilerine ve çalışanlarına gıda hijyeni, hijyen ve çölyak konularında eğitim verildi.  Eğitim sonunda işyeri Sağlık Güvenlik Birimi İl Koordinatörü Kemal Ferit Turgutlu "Tüm katılımcılara eğitime katılım sertifikalarının ilçelerindeki birimlere gönderileceğini" söyledi.
KANTİN ÇALIŞANLARINA GIDA HİJYENİ ve ÇÖLYAK EĞİTİMİ

13-10-201913-10-201913-10-201913-10-201913-10-201913-10-201913-10-201913-10-201913-10-2019

Alaaddin Kap Caddesi No 110/A 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.